By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Ropiteau freres Les Plants Nobles VdF Pinot Noir

9,49

Aromas van rood fruit, toast en een beetje kokos. In de smaak aangevuld met drop en specerijen. Serveer bij wild en harde kazen

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke, aantrekkelijke geur van rijp rood fruit, toast en een beetje cocos. In de smaak aangevuld met iets van drop en specerijen.

Serveersuggesties:
Bij wild, gevogelte en roodvlees, maar ook lekker bij harde kazen of als tv wijn.
16-18° C.

Wijnmaker:
Nicolas Burnez

Wijnhuis:
De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige Caves de lHopital, in het hart van Meursault.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen verspreid langs de bovenloop van de rivier de Aude, welke onder invloed staat van de Atlantische Oceaan en in de Minervois, welke onder invloed staat van de Middellandse Zee.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
De druvenstokken voor Vin de France kunnen in geheel Frankrijk aangeplant zijn. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de wensen van de veeleisende consument.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ