By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Ambre Hors dAge

14,99

Bijzondere wijn door de lange rijping met in de geur iets van bloemen, gedroogde abrikozen en gebrande koffie. Lekker bij desserts en patisserie.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Bijzonder karakter door de lange rijping. De geur heeft iets van bloemen, gedroogde abrikozen maar ook gebrande koffie. In de smaak ondersteund door geconfijt fruit en gebakken brood.

Serveersuggesties:
Combineert goed met blauwschimmelkaas, dessert met koffie, patisserie, maar ook heerlijk als aperitief.
10-12° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
De wijnstokken heben een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, zijn bedekt met kiezels en staan sterk onder invloed van de Middellandse Zee.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
Het wijngebied Rivesaltes ligt in het zuiden van Frankrijk, vlak boven Perpignan. Het gebied brengt voornamelijk VDN (Vin Doux Naturel) wijnen voort. Dit zijn met alcohol versterkte meestal zoete dessertwijnen
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ