By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Arqueta AC Collioure

21,99

Rijk, fris en zacht met iets van zwarte frambozen en een klein zoetje. Combineert goed met kruidige gerechten en stoofpotjes.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Duidelijk komt hier de smaak van cassis en zwarte frambozen naar voren met een minitieus zoetje. Rijk en naadloos, maar ook fris en zacht met nog meer levendigheid dan de andere succcesvolle wijnen van Lafage.

Serveersuggesties:
Combineert goed met pata negra ham, filet mignon, stoofpotjes en kruidige gerechten.
16-18° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: leisteen

Streek:
Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Arqueta is de naam van een van de heuvels in het gebied Collioure welke beplant is met oude grenache stokken.

FAQ