By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Cadireta IGP Cotes Catalanes

12,99

Vol, sappig en fris van smaak met veel tropisch fruit. Een goede combinatie met alle vis van de grill.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Overweldigende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en tikje van de houtrijping. In de smaak valt de fraaie balans op en komt het tropische fruit terug maar dan aangevuld met iets van honing.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij verse gebakken en gegrilde vis en rijke romige gerechten, maar ook als aperitief.
10-12° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen vlakbij de Middellandse Zee en liggen bezaaid met grote ronde kiezels.
Oppervlakte: 12 ha, Bodemsamenstelling: klei kiezelbodem

Streek:
De Cadireta is een bijzondere wijn omdat wijnmaker Jean Marc Lafage aan de jonge wijn ook nog wat overgebleven schillen van viognierdruiven toevoegt. Dit onderstreept het expressieve karakter van de exotisch chardonnay nog meer.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Een “Cadireta” is een klein stoeltje. Dit stoeltje kwam vroeger met mooi weer naar buiten en werd als tijdelijke zitplaats gebruikt om passanten gade te slaan. Het is nu de naam van de wijngaard welke aangeplant is met Chardonnay wijnstokken en zij zijn de enigen nog die de passanten in de gaten houden.

FAQ