By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Cote Est IGP Pays dOc

9,59

Wijn met een exotisch parfum. Sappig, rijp en toch fris. Heerlijk bij gerechten met geitenkaas en bij vis.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Bleekgeel, helder fonkelend van kleur met een exotisch parfum van witte perzik, rijpe abrikoos en papaja. Sappig en fris van smaak met gekonfijte gember en wat kruiden.

Serveersuggesties:
Lekker als aperitief en heerlijk bij gerechten met vis en geitenkaas.
10-12° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
De stokken van deze wijngaard zijn van oost naar west geplant (vandaar de naam Cote Est). Dit zorgt ervoor dat de druiven wat minder direct zonlicht krijgen en daardoor frissere wijnen geeft.
Oppervlakte: 180 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem

Streek:
Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ