By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Cote Sud Vin de Pays des Cotes Catalanes rouge

9,49

Soepel met zachte tannines en een kruidige afdronk. Past erg goed bij vlees van de barbecue.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Een soepele wijn met een paarsrode kleur, een mooie rijpe neus en zachte tannines. Veel bessen, pruimen en gekonfijte kersen. De afdronk is kruidig.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij gegrild en gebakken vlees, lamsvlees, diverse wildgerechten en harde kaassoorten.
16-18° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
De stokken van deze wijngaard zijn van zuid naar noord geplant (vandaar de naam Cote Sud). Hierdoor worden de druiven de gehele dag gekoesterd door de zon en kunnen tot optimale rijpheid komen.
Oppervlakte: 180 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem

Streek:
Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ