By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Lafage Centenaire Roussillon blanc

14,49

Vol, sappig en fris van smaak met veel tropisch fruit. Een goede combinatie met alle vis van de grill.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Schitterende goudgele kleur met een geur van abrikozenjam, iets pruimen en gele perziken. In de smaak vol, tropisch en mondvullend met nectarines en zoete, rijpe vijgen. Romig en rond, maar toch sappig en fris.

Serveersuggesties:
Smaakt goed bij gegrilde en gebakken vis, lichte vleesgerechten, risotto en zachte kaas.
10-12° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Wijngaarden op de heuvels rond de plaats Canet met dezelfde grote stenen als Cháteauneuf-du-Pape maar dan met uitzicht op zee. Een gedeelte van de wijnstokken is ruim 100 jaar oud en geeft deze wijn zijn naam.
Oppervlakte: 180 ha, Bodemsamenstelling: kiezelbodem

Streek:
Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De naam voor deze bijzondere wijn Centenaire is gekozen vanwege de leeftijd van de druivenstokken, een gedeelte van de grenache blanc stokken is meer dan honderd jaar oud.

FAQ