By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Cuvee Nicolas IGP Cotes Catalanes Grenache Noir

13,99

Geurend naar zwarte kersen, pruimen en gekonfijte vijgen. Past perfect bij wild en gerechten met truffel.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Donkerpaarse kleur met in de geur zwarte kersen, iets van pruimen en gekonfijte vijgen. Ferme smaak met gerijpt fruit, typische Zuid-Franse kruidigheid, iets van chocola en mondvullend met een lange afdronk.

Serveersuggesties:
Combineert goed met krachtige en gekruide gerechten, gegrilde en gebakken vleesgerechten en harde kaas.
16-18° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen op een hoogte van 400-600 meter boven Middellandse Zee niveau aan de voet van de Pyreneeën. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt boven de 80 jaar.
Oppervlakte: 180 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem en marmer

Streek:
Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Nicolas is de naam van de zoon van Eliane en Jean-Marc Lafage.

FAQ