By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Grain de Vignes AC Muscat de Rivesaltes VDN

11,99

Rijk geurend en zacht van smaak. Iets kruidig met een klein zoetje, lychees en fruitcocktail. Een heerlijke dessert- of aperitiefwijn.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Briljante, goudgele kleur. De herkenbare muskaatgeuren stuiven het glas uit: vooral druiven, rozen, gedroogde abrikoos en pruimen. Volle en rijpe smaak met veel tonen van gedroogd fruit en karamel.

Serveersuggesties:
Een heerlijke aperitief- en dessertwijn, maar ook lekker bij blauwschimmelkaas.
10-12° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Oppervlakte: 180 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem

Streek:
Rivesaltes is een uniek gebied binnen de Roussillon. Hier worden uitsluitend witte dessertwijnen gemaakt van de Muscat druif. Het ligt in het uitertste zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, net boven Perpignan.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ