By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Lafage Grande Cuvee blanc

23,99

Côtes du Roussillon Blanc

Wijnmaker:
Jean Marc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Druiven komen van de beste wijngaard van Domaine Lafage en ligt in de buurt van het dorpje Fouques.
Oppervlakte: 214 ha, Bodemsamenstelling: marmer

Streek:
Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
La Grande Cuvee Blanc is de witte topwijn van Domaine Lafage. De wijn wordt pas op de markt gebracht nadat Jean-Marc Lafage er volledig van overtuigd is dat de wijn er klaar voor is. De druiven komen van kleine percelen met extreem oude wijnstokken. Het resultaat is een geconcentreerde wijn met een uiterst complexe geur en smaak.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
In eerste instantie is de geur wat ingetogen maar zodra de zuurstof uit de lucht de wijn tot leven brengt komt er een imposante rij aan geuren voorbij. De smaak ondersteunt het geheel en geeft het nog een extra dimensie. Dit is eten en drinken tegelijk.

Serveersuggesties:
Gerechten met veel smaak en complexiteit, stevige vissoorten en salades en mild gekruid gevogelte gerechten.
10-12° C.

FAQ