By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage La Grande Cuvee Rose AOC Cotes du Roussillon rose

22,99

Rijke en complexe wijn met een intense geur van rijp rood fruit en een vleugje specerijen. Lekker bij gerechten met vis of als aperitief.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Bleekroze kleur met een intense geur van rijp rood fruit en een vleugje specerijen. Aangevuld met een rijke en complexe smaak en een romig en zacht karakter.

Serveersuggesties:
Geniet van deze rose bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of als aperitief.
12° C.

Wijnmaker:
Jean Marc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
De bodem van de wijngaard heeft veel zwarte leisteen en marmer als ondergrond en is afgedekt met kalksteen en ronde keien. De liging is aan de voet van de berg Canigou, de voorloper van de Pyreneeën en geldt voor Catalanen als magische plek.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
La Grande Cuvee is een bijzondere wijn die als enige rose door Robert Parker is gewaardeerd met 94 Parkerpunten, de hoogste waardering ooit voor een rose.

FAQ