By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Lafabuleuse Vin de France blanc

11,99

Heerlijke terraswijn met een milde mousse. Lichtzoet en tropisch. Een verrassing als aperitief.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Rijke zwoele geur van rijp, tropisch fruit. In de smaak valt eerst de milde mousse op, gevolgd door een aangename zachte smaak met een lichtzoete toets. Het karakter is uitermate vriendelijk en zal iedereen aangenaam verrassen.

Serveersuggesties:
Als aperitief en terraswijn en begeleider van zachte milde kazen en zacht fruit.
6-8° C.

Wijnmaker:
JeanMarc & Eliane Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Blend van zeven verschillende druiven afkomstig uit verschillende gebieden in de Roussillon: Vallee de la Têt, Vallee de lAgly en uit de buurt van Maury. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar. Alle wijngaarden liggen dicht bij zee en regelmatig waait er een verfrissende bries die voor verkoeling van de wijnstokken zorgt.
Oppervlakte: 15 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Letterlijke vertaling van Lafabuleuse is fabelachtig. Het is inderdaad een bijzondere wijn en indien flink koel geserveerd zal ze op een zomers terras vele vrienden maken.

FAQ