By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Le Vignon AOP Cotes du Roussillon

49,99

Donker gekleurde wijn met gerijpt donkerfruit, gebrande koffie, wat cacao en smaakt goed bij krachtige en kruidige gerechten.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Donker gekleurde wijn met een rijk palet. In de geur gerijpt donkerfruit, gebrande koffie, wat cacao en een vleugje van de houtrijping. De geconcentreerde smaak wordt aangevuld met bramen, zwarte bessen, rijpe tannine en een lange finale.

Serveersuggesties:
Smaakt goed bij diverse krachtige en gekruide gerechten, harde kaas en stoofpotjes.
16-18° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
Groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Om een goede extractie te verkrijgen worden de beste wijngaarden vooraf geselecteerd, hierin wordt een groene oogst toegepast om de overgebleven druiventrossen nog meer concentratie te laten opbouwen. De oogst is volledig met de hand en de druiven worden zorgvuldig in kleine manden gelegd van slechts 10 kg. Alleen de Carignan druiven ondergaan een maceration carbonique, de overige druiven ondergaan een lange en langzame vinificatie met regelmatige batonage. Aansluitend een rijping op Franse eikenhouten vaten.

FAQ