By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Lea AC Cotes du Roussillon Les Aspres

21,99

Gespierde wijn met enorme concentratie. Smaakt goed bij vleesgerechten en harde kazen.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Inktachtige, robijnrode kleur met paarse schittering. Geconcentreerd, vol en krachtig met iets van zwarte bessen, griotjes, zwarte peper, rijpe tannine en een stevige structuur.

Serveersuggesties:
Deze wijn is heerlijk bij gegrilde en gebakken vleesgerechten, wildgerechten en harde kaassoorten.
16-18° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Op 300 meter hoogte, in de schaduw en bescherming van de nabij gelegen Pyreneeën.
Oppervlakte: 180 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem

Streek:
Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Lea is de naam van de dochter van Eliane en Jean-Marc Lafage.

FAQ