By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Maury Grenat AC Maury VDN rouge

14,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Intens donkerrode kleur gecombineerd met een geur van rijp rood fruit als aardbeien, frambozen en bramen. De smaak is rijk en vol, geconcentreerd en een fraaie balans.

Serveersuggesties:
Heerlijk als aperitief, maar ook bij diverse kazen, desserts met chocolade of koffie en bij patisserie met rood fruit.
12-14° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: arme bodem doorspekt met zwarte lei lagen

Streek:
AOP Maury is een klein wijngebied en is vernoemd naar het plaatsje Maury in het zuiden van de Languedoc-Roussillon, iets ten noordwesten van Perpignan aan de voet van de Pyreneeën. De dorpen: Maury, Tautavel, Saint-Paul-de-Fenouillet en Rasigueres vallen onder deze appellatie.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ