By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Miraflors rose

Korting!
12,5913,99

Aantal Prijs
1+13,99
6+12,59

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen in terrassen vlakbij de Middellandse Zee.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: kalksteen bedekt met ronde stenen

Streek:
Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Miraflors is de oude naam van Domaine Lafage en op de plaats van de oude kelders bevindt zich nu het kantoor.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Sappig en elegant van smaak met aardbeien, frambozen en rijpe citroenen. In de geur verse aardbeien, bramen en een hint van kruiden. Sierlijke fles met een kurk van glas!

Serveersuggesties:
Geniet van deze rose bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of zo in het zonnetje.
8-10° C.

 

FAQ