By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage Narassa IGP Cotes Catalanes

17,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Volle en rijke wijn met in de geur bramen en specerijen, in de smaak aangevuld met geconfijt fruit, kruiden, caramel en fluweelzachte tannines.

Serveersuggesties:
Bij rijk gekruide gerechten, stoofpotjes en vlees van de grill.
16-18° C.

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:
De druivenstokken zijn ruim 60 jaar oud waarvan de wijngaarden in de Vallee de lAgly liggen en de bodem uit zwarte leisteen bestaat.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: leisteenbodem

Streek:
Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De grenache druiven voor Narassa worden geoogst als ze overrijp zijn en zelfs al een beetje ingedroogd. Dit is ook de techniek die in Italië appassimento wordt genoemd, licht ingedroogde druiven die veel rijkheid en zoet aan de wijn meegeven.

FAQ