By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Vignoble Ferret IGP Cotes de Gascogne Colombard Ugni blanc sec

6,99

Exotisch en sappig met citrus, grapefruit en vlierbloesem. Serveer bij schaal- en schelpdieren of als aperitief.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Exotische witte wijn met de geur van citrus en vlierbloesem in de smaak grapefruit en wit sappig fruit, afgerond met een mooie zuurbalans.

Serveersuggesties:
Bij voorgerechten, salades, schaal- en schelpdieren maar ook als aperitief.
8-10° C.

Wijnmaker:
Dominique Ferret

Wijnhuis:
Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is de 6e generatie op rij van zijn familie die deze traditie voortzet. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd om zijn eigen stijl en karakter. Bijzonder is het feit dat Dominique al wees is vanaf zijn 5e levensjaar en opgevoed is door zijn grootouders. Grootvader komt te overlijden als Dominique 17 jaar oud is en vanaf dat moment staat hij er helemaal alleen voor.

Wijngaard:

Oppervlakte: 100 ha, Bodemsamenstelling: kalkhoudende kleigrond

Streek:
Sud Ouest ligt in het zuid-westen van Frankrijk waar met name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. De streek heeft daardoor een zeeklimaat met een nat voorjaar en is de rest van het jaar relatief koel en zonnig.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret werkt met de modernste apparatuur en vinificatie methodes. Zowel Colombard als Ugni Blanc zijn extreem gevoelig voor zuurstof, zelfs met het geringste contact verliezen zij al hun bijzonder geur en smaak. Daarom zorgt Dominique vanaf de oogst en verdere vinificatie en lagering dat dit contact wordt vermeden. Tevens worden de witte wijnen bewaard in geïsoleerde op 5 graden Celsius.

FAQ