By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Vignoble Ferret Grains d’Or doux

8,95

Edelzacht en mildzoet met gekonfijt fruit en honing. Stuift het glas uit! Gekoeld geserveerd een perfecte dessertwijn of bij een mooi kaasplateau.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Deze edele, zachte en milde zoete wijn stuift het glas uit en heeft een brede geconcentreerde geur van gekonfijt fruit en honing.

Serveersuggesties:
Heerlijk om koud te serveren op het terras, maar past ook goed bij rijke kazen of desserts.
8-10° C.

Wijnmaker:
Dominique Ferret

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Oppervlakte: 100 ha, Bodemsamenstelling: kalkhoudende kleigrond

Streek:
Gebied in het zuid-westen van Frankrijk waar ment name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan met een nat voorjaar en voor de rest relatief koel en zonnig.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ