By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Vignoble Ferret IGP Cotes de Gascogne Sauvignon

7,29

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Stuivend, met de typische geur van de Sauvignon, zoals buxus en kruisbessen. In de smaak aangevuld met iets van citrus maar ook rijp geel fruit en een frisse balans.

Serveersuggesties:
als aperitief maar ook bij gebakken of gegrilde vis, groene salades met geitenkaas.
8-10° C.

Wijnmaker:
Dominique Ferret

Wijnhuis:
Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is de 6e generatie op rij van zijn familie die deze traditie voortzet. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd om zijn eigen stijl en karakter. Bijzonder is het feit dat Dominique al wees is vanaf zijn 5e levensjaar en opgevoed is door zijn grootouders. Grootvader komt te overlijden als Dominique 17 jaar oud is en vanaf dat moment staat hij er helemaal alleen voor.

Wijngaard:

Oppervlakte: 10 ha, Bodemsamenstelling: kalkhoudende kleigrond

Streek:
Sud Ouest ligt in het zuid-westen van Frankrijk waar met name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. De streek heeft daardoor een zeeklimaat met een nat voorjaar en is de rest van het jaar relatief koel en zonnig.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret werkt met de modernste apparatuur en vinificatie methodes. Sauvignon blanc is extreem gevoelig voor zuurstof, zelfs met het geringste contact verliest het al de bijzonder geur en smaak. Daarom zorgt Dominique vanaf de oogst en verdere vinificatie en lagering dat dit contact wordt vermeden. Tevens worden de witte wijnen bewaard in geconditioneerde rvs vaten op 5 graden Celsius.

FAQ