By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Vignoble Ferret Reserve IGP Cotes de Gascogne rouge

7,29

Krachtig en rond met zachte, rijpe tannines. Smaakt goed bij kruidige Oosterse gerechten of licht gekoeld op het terras.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Volle geur met rijp rood fruit en iets chocolade. In de smaak wordt dit aangevuld met een krachtige maar ronde smaak en zachte rijpe tannines.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij kruidige gerechten, een stoofpot maar licht gekoeld ook heerlijk op het terras.
16-18° C.

Wijnmaker:
Dominique Ferret

Wijnhuis:
Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is de 6e generatie op rij van zijn familie die deze traditie voortzet. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd om zijn eigen stijl en karakter. Bijzonder is het feit dat Dominique al wees is vanaf zijn 5e levensjaar en opgevoed is door zijn grootouders. Grootvader komt te overlijden als Dominique 17 jaar oud is en vanaf dat moment staat hij er helemaal alleen voor.

Wijngaard:

Oppervlakte: 100 ha, Bodemsamenstelling: kalkhoudende kleigrond

Streek:
Sud Ouest ligt in het zuid-westen van Frankrijk waar met name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. De streek heeft daardoor een nat voorjaar en is de rest van het jaar relatief koel en zonnig.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ