By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Famiglia Falorni DOCG Morellino di Scansano

11,49

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Krachtige geur van rijpe kersen, kruidig maar ook iets van rijping. De rijke smaak wordt aangevuld met zachte zuren en milde taninne en het karakter is krachtig maar ook rond.

Serveersuggesties:
Bij krachtige gerechten, gegrild en gebakken vlees en harde kazen.
16-18° C.

Wijnmaker:
Sabino Russo

Wijnhuis:
Andrea Falorni zet de wijntraditie van zijn grootvader voort en vertegenwoordigt de vierde generatie van de Toscaanse Famiglia Falorni. Familiebanden zijn in Italië sterk en Andrea weet ze te gebruiken om wijnen uit andere regios als Campania, Sicilia en Abruzzo te verkopen. Dit zijn wijnen van leden van zijn familie die uitgezwermd zijn over Italië.

Wijngaard:
De wijngaarden liggen in het zuidelijke gedeelte van Toscane, dichtbij Maremma en tussen de rivieren Ombrone en Albegna.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
Scansano is een klein wijngebied in het zuidwesten van Toscane met, sinds 2007, een eigen DOCG. Het ligt dicht tegen de kust en is ingebed in het gebied Maremma, bekend om het natuurpark Parco della Maremma.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Morellino is de lokale naam voor de sangiovese druif. Men heeft het vermoeden dat de naam komt van morello, de bruine kleur van het regionale wilde paard.

FAQ