By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Cantina di Negrar Le Preare DOCG Amarone della Valpolicella Classico

27,99

Unieke, complexe en bijzondere wijn met een typische Amarone geur en smaak. Smaakt heerlijk bij wild, gestoofd vlees en rijpe kazen.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Typische Amarone geur en smaak met zwarte kersen en pruimen, maar ook de indroging van de druiven komt naar voren met een rozijnentoon en kruidige indruk. De afdronk is lang en indrukwekkend. Het weelderige en rijke karakter zal menigeen verleiden tot een tweede glas.

Serveersuggesties:
Smaakt goed bij gerechten met wild, gegrild vlees en rijpe kazen.
18-20° C.

Wijnmaker:
Daniele Accordini

Wijnhuis:
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregios en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Wijngaard:
Deze wijngaard ligt op een hoogte van 50 – 350 m in het hartje van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels rond Negrar en Fumane.
Oppervlakte: 4 ha, Bodemsamenstelling: zandbodem rijk aan kalksteen

Streek:
Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Mild klimaat.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
De rijpe en gave druiven worden na de oogst in de fruttai (speciale droogruimtes) te drogen gelegd. De wettelijk voorgeschreven indrogingstijd hiervoor is 3 maanden. Cantina di Negrar legt de lat voor zichzelf hoger en hanteert een minimum van 4 maanden waarbij het oorspronkelijke volume wordt teruggebracht tot soms 60%.

FAQ