By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Cantina di Negrar Le Preare DOCG della Valpolicella Cl Recioto

22,49

Rode wijn met gerijpt fruit en gedroogde pruimen. De smaak is vol, rijk en weelderig zoet. Heerlijk bij diverse nagerechten met gedroogd fruit.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Donkerrood van kleur met een rijke geur van gerijpt fruit en gedroogde pruimen. De smaak is vol, rijk en weelderig zoet met een fluwelen afdronk.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij diverse nagerechten met gedroogd fruit, gerijpte harde kaas en cantuccini biscuit.
12-14° C.

Wijnmaker:

Wijnhuis:
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregios en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen in het hart van het Valpolicella Classico gebied in de heuvels rond Negrar en liggen op een hoogte van 200 tot 450 meter boven zeeniveau.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: zanderig rijk aan kalksteen

Streek:
Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het gebied heeft een zacht en mild klimaat en uitermate geschikt voor het verbouwen van kwaliteits druiven..
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Recioto is de zoetere variant van de Amarone met dezelfde basis: druiven worden met de hand geplukt en alleen gave en gezonde druiven worden tenminste 120 dagen te drogen gelegd. Dit systeem heet appassimento en is vrij kostbaar en risicovol. Terwijl bij de Amarone bijna alle suikers uit de gedroogde druiven worden omgezet in alcohol, stopt men bij Recioto de vergisting bij een alcohol percentage van ongeveer 12%. De jonge wijn wordt uitsluitend gelagerd op rvs vaten om het jonge, frisse fruit in de wijn te behouden.

FAQ