By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Cantina di Negrar Le Preare IGT Veronese rosso Lastone

8,99

Rijk en fluwelig met iets van zwarte kersen, pruimen en kruiden. Heerlijk bij typisch Italiaanse pastagerechten.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Een volle, zachte wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. In de mond een verfijnde afronding met milde tannine.

Serveersuggesties:
Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, rijpe kazen en typische Italiaanse pastagerechten.
18-20° C.

Wijnmaker:
Daniele Accordini

Wijnhuis:
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregios en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Wijngaard:
Deze wijngaard bevindt zich in de heuvels rond Verona.
Oppervlakte: 4 ha, Bodemsamenstelling: zanderig rijk aan kalksteen

Streek:
Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse operas, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
In het gebied ten oosten van het Gardameer wordt veel marmer gewonnen. Vroeger werd dit simpelweg gedaan door een schacht in de aarde te graven en het marmer los te beitelen. Deze schachten, Preares genaamd, liggen verscholen in het landschap en zijn vaak overwoekerd door wijnranken. Zij geven hun naam aan deze serie wijnen.

FAQ