By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Tenuta San Giorgio DOC Treviso spumante brut

11,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Bleekgele kleur met in de geur rijp geel fruit en een tikje citrus. In de smaak eerst een fijne maar stevige mousse daarnaast komt het rijpe zachte fruit tot leven met zachte zuren en een piepklein randje zoet fruit.

Serveersuggesties:
Als aperitief, bij frisse salades, lichte vis- en vleesgerechten of als toostwijn.
6-8° C.

Wijnmaker:
F Ventuurin

Wijnhuis:
Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. De wijngaarden en het estate liggen op Grave di Papadopoli, een eiland in de rivier de Piave. Door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken.

Wijngaard:
Wijngaarden liggen op de Grave di Papadopoli, een eiland in de rivier de Piave.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling:

Streek:
De streek Veneto is een van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noord-oosten van Italië.
Bijzonderheden / Opmerkingen:

FAQ