By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Barahonda Monastrell DO Yecla

7,99

Krachtige smaak met een zekere zwoelheid en een rijk karakter. Lekker bij vlees van de grill, geroosterde groentes en gerijpte kazen.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Proefnotities:
Donkerrood gekleurde wijn met in de geur gerijpt fruit, wat kruiden en wat leer. De krachtige smaak wordt aangevuld met een zekere zwoelheid en een rijk karakter.

Serveersuggesties:
Bij diverse gegrilde en gebakken vleessoorten, geroosterde groenten en gerijpte kazen.
16-18° C.

Wijnmaker:
Agustin Carrion

Wijnhuis:
In 1925 kon Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda, niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben kunnen uit laten groeien tot een van de topbodegas van Yecla die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Begon Antonio Candela Garcia nog in het klein met de aan- en verkoop van eenvoudige tafelwijnen, zijn kleinzonen hebben het roer in 2003 volledig omgegooid en gelden nu als de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla.

Wijngaard:
De monastrell wijnstokken hebben een leeftijd van 30-35 jaar.
Oppervlakte: 0 ha, Bodemsamenstelling: kalksteen 40% klei 35% en zand 25%

Streek:
Het wijngebied Yecla ligt in het zuid-oosten van Spanje en is opgedeeld in twee regios: Campo Abajo, igt op een hoogte van 400-500 mtr. en heeft een bodem met meer klei en kalksteen en geeft wat lichtere en fruitigere wijnen. Campo Arriva ligt op een hoogte van 700-800 mtr. en heeft een bodem met kalksteen en gravel en geeft wat krachtigere wijnen. Tot 1975 behoorde het gebied tot het grote wijngebied La Mancha en werden er grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen gemaakt. Echter met de komst van de eigen DO Yecla in 1975 werd het roer omgegooid en vanaf dat moment werd er met veel inzet gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Dit heeft er voor gezorgd dat het huidige wijngebied Yecla behoort tot de topgebieden van Spanje.
Bijzonderheden / Opmerkingen:
Monastrell is de druivenspecialiteit van zuid-oost Spanje en voelt zich uitstekend thuis in dit droge en warme klimaat. In Frankrijk is deze druif beter bekend onder de naam mourvedre maar zijn oorsprong ligt duidelijk in Spanje, in de plaats Sagunto in de regio Valencia.

FAQ