By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Domaine Lafage La Triple Blanc Vin

14,99

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Proefnotities:
Complex boeket van geelvlezig fruit, citrusvruchten en bloemige tonen. Hebzuchtige en intense frisheid, maar luchtige, knapperige afdronk op het fruit.

Serveersuggesties:
Zijn fijne bubbels maken het de ideale metgezel voor uw momenten van delen en speciale gelegenheden.
10-12º C

Wijnmaker:
JeanMarc Lafage

Wijnhuis:
Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranee en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Wijngaard:

Streek:
Vin de France, Roussillon

Bijzonderheden / Opmerkingen:
Eerste gisting van Chardonnay. De tweede gisting vindt plaats door aan deze eerste sappen de rijpe Sauvignon-druiven toe te voegen. De derde gisting vindt plaats wanneer de Viognier wordt toegevoegd aan deze complexe blend. Alcoholische gisting wordt gestopt door de temperatuur van de tank te verlagen tot 0 � C. De verkregen belletjes zijn fijn en licht. 10% Grenache blanc gerijpt in vaten wordt toegevoegd aan de uiteindelijke blend. Toevoeging van gas om de fijne fermentatiebelletjes te voltooien

FAQ