By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Hooghoudt 25y Single CaskOloroso cask

239,95

Na vorig jaar de tweede uit de serie van vijf unieke gelagerde jenevers (Hooghoudt Aged 24 years) te hebben gelanceerd, is het nu de beurt aan de derde, de Hooghoudt Aged 25 years! Dit is geen gewone jenever, maar een kijkje in de ziel van ons merk. Het is een ode aan de derde generatie Hooghoudt-pioniers Hero Jan junior, die vanaf 1958 in de directie kwam van het bedrijf. Hij stond bekend als de marketeer en handelaar.

In 1968, in het diepste geheim, bedenker van de Hooghoudt Jonge Dubbele Graanjenever die een revolutie ontketende in de Jenever categorie en in 1973 met de Kalmoes kruidenbitters. Hero Jan junior was degene die in 1968 als eerste gedistilleerd bedrijf met een TV-commercial van de Jonge Dubbele Graanjenever op TV kwam. Dit was ook de grote doorbraak van een regionaal Gronings bedrijf naar landelijke bekendheid. In 1988 bestond Hooghoudt 100 jaar. Hero Jan junior opende de nieuwe distilleerderij en bottelarij. Hierbij vertrok het bedrijf van uit het centrum van Groningen naar de rand van de stad. Hooghoudt werd ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ en kreeg een eigen straat: Hooghoudtstraat 1. Deze Hooghoudt Aged 25 years is geïnspireerd op zijn persoonlijke prestaties. Om het te maken, ontzegelde de master-distiller het 25 jaar oude ex-Oloroso-vat #563. Vervolgens verrijkte hij de volle smaken van de op Oloroso gerijpte moutwijn met een heerlijk rijke infusie van gedistilleerde kalmoeswortel, iriswortel, sandelhout, alsem en jeneverbes. De onmiskenbare warmte en aardse tonen gaan moeiteloos samen met de frisse kruidige afwerking.

De Hooghoudt Aged 25 years viert de derde van slechts vijf zeer uitzonderlijke vaten die aan het begin van de 21e eeuw werden gevuld. Net als zijn 23 en 24-jarige voorganger, brengt deze Aged 25, 5 generaties en

ruim 135 jaar Hooghoudt-destillatievakmanschap en ongeëvenaarde kunst in botanische menging samen. De Hooghoudt Aged 25 years is in een beperkte oplage van 186 fles gebotteld.

Beschikbaar vanaf 1st week april

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

De 3e uitgave van de 5 in totaal.

Kleur: kastanje bruin, met mahonie tint
Neus: rijke krenten en rozijnen met daarbij een verassende hint van laurier en iriswortel. Opvolgend subtiele geurtonen van sandelhout en jeneverbes.
Smaak: Een warme en kenmerkende smaak van sherry Oloroso met geroosterde amandelen, zongedroogde vijg en vanille. De smaken uit het hout zijn volledig opgenomen in de vloeistof. Krachtig, elegant met een duidelijke rol voor kruidige en hartige smaaktonen. Dit geheel wordt in balans gebracht door frisse smaaktonen van sandelhout en laurier. Een verleidelijke en vooral lange en volle afdronk.

Gelimiteerde oplage 186 fles wereldwijd

 

FAQ

Andere suggesties…