By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Lindores Friar John Cor The cask Strength Congregation Batch: Chapter 1

99,95

Lindores Abbey Distillery is in een korte periode erg populair geworden als producent van erg lekkere single malt whisky.

Gelukkig krijgen wij met regelmaat nieuwe whisky’s binnen vanuit de geboorteplaats van Schotse whisky. Volgens de geschiedschrijving was de monnik John Cor degene die in 1494 voor het eerst whisky produceerde voor de koning. En dat was in de abdij van Lindores.

De huidige eigenaren van de restanten van de abdij, Helen en Drew Mackenzie-Smith, hebben de historie van de abdij en vooral van het distilleren aldaar goed bestudeert, en zijn daarvan zo onder de indruk geraakt, dat zij naast de restanten van de abdij een distilleerderij hebben gebouwd.

En deze Lindores Abbey Distillery heeft nu een whisky gebotteld met de naam van de monnik op het label.

Lindores Friar John Cor The cask Strength Congregation Batch: Chapter 1

Onder de naam Friar John Cor worden Cask Strength whisky’s gebotteld met telkens een ander recept. Deze Chapter 1 is een “small batch” variant waarvan de whisky heeft gerijpt in een combinatie van voormalige bourbon, sherry, STR en Mombazillac wijnvaten. De volgende chapters zullen een andere samenstelling hebben. En cask strength wil in dit geval zeggen 60,2%.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: licht goud
Geur: roomboterdeeg met abrikoos en appel overgoten met honing. Vanilleroom met een snufje smeulend eikenhout, sultana rozijnen en meer zacht fruit.
Smaak: perzik met vers geklopte room wat gevolgd wordt door kruidnagel en kaneel. Gekneusde citroenschil met ingelegde pruimen, dadels en vijgen. Gelaagde vanille en honing voordat de kruiden weer overnemen.
Afdronk: gesuikerde amandelen, maar marsepein met speculaaskruiden ronden het geheel heerlijk warm af. Heerlijk.

FAQ

Andere suggesties…