By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Old Perth Pedro Ximes Limited Edition 56,2%

79,00

Old Perth Pedro Ximénez cask matured is wat ons betreft nu al één van de mooiste whisky’s van het jaar. Dit is echt een hele hoogstaande whisky uit voormalige Pedro Ximénez sherry vaten.

Het recept van deze Old Perth is lichtelijk anders dan van andere Old Perth whisky’s. De single malts in het recept hebben oorspronkelijk allemaal gerijpt in of Pedro Ximénez sherry vaten of Oloroso sherry vaten. De combinatie van deze whisky’s heeft als blended malt nog eens een rijpingsperiode gehad in prachtige oude Pedro Ximénez sherry vaten van Europees eikenhout, zodat deze whisky een schoolvoorbeeld is van prachtige rijping. Een stevige whisky met een grote persoonlijkheid die bestand is tegen alle invloeden van het Europese eikenhout, waardoor er een prachtig uitgebalanceerde en zeer smaakvolle whisky ontstaat.

Deze Old Perth Pedro Ximénez Edition is gebotteld op een cask strength van 56,2% en beperkt beschikbaar. De neus is verwarmend met stooffruit, in sherry gewelde pruimen, potlood slijpsel, lucifers, chocolade ijs, mokka en kersen. Op de tong eerst luchtige karamel met diepere chocolade, smeulend eikenhout met donkerrood fruit overgoten met pure chocolade en eikenhoutenkruiden. Hoewel de afdronk lang en diep is geeft het alle smaken ook lucht, waardoor alles zeer smaakvol, maar ook erg prettig blijft. Werkelijk een prachtige whisky.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Geur: verwarmend met stooffruit, in sherry gewelde pruimen, potlood slijpsel, lucifers, chocolade ijs, mokka en kersen.
Smaak: eerst luchtige karamel met diepere chocolade, smeulend eikenhout met donkerrood fruit overgoten met pure chocolade en eikenhoutenkruiden.
Afdronk: lang en diep is geeft het alle smaken ook lucht, waardoor alles zeer smaakvol, maar ook erg prettig blijft.

Werkelijk een prachtige whisky zoals we inmiddels ver(ge)wend zijn bij Old Perth.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Old Perth Pedro Ximes Limited Edition 56,2%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ

Andere suggesties…