By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Black Bull Peated Edition

29,99

De Peated Edition is al een tijdje in de maak en zeker weten de moeite van het wachten waard geweest. Deze uitbreiding van de prijs-winnende collectie whisky’s van Black Bull is wederom een interessante toevoeging. Ze proberen namelijk altijd iets nieuws en/of anders te creëren dan dat er al was. Het grootste verschil is volgens Black Bull zelf dat de kern van alle whisky’s die ze maken trouw is aan originele principes. Die ze al hadden in 1864. Dus in die zin worden de whisky’s nog op dezelfde wijze geproduceerd als de dag dat ze dat voor het eerst deden.

De whisky wordt opgebouwd uit 50% malt whisky, 50% grain whisky en met een alcoholpercentage van 50%.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Licht Goud
Neus: Meteen ruik je droge rook en een licht turvige toon. Aangevuld met donkere & gerstige tonen, groene appels en bruine suiker die licht verhuld gaan onder het rokerige randje.
Smaak: Een aardse turfsmaak, geroosterde gezouten noten, een hint van Citrus, het zoete dat goed in balans is met de turfsmaak, stroopwafels, een romig mondgevoel en hij is subtiel en complex.
Afdronk: Heeft een goede lengte en is warm, ziltig en zoet. Ook gebakken gekruide appels, kaneel en kruidnagel maken hun opwachting. Ook is er nog een restje rokerige kooltjes die lichtjes blijft hangen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Black Bull Peated Edition” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ

Andere suggesties…