By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Murray McDavid Strathdearn Cask Craft Sherry Finish

39,50

Elke derden botteling van een Tomatindistilaat wordt aangeduid als Stathdearn.
Tomatin is een opmerkelijke en grote distilleerderij in de Noordelijke Hooglanden, iets ten zuiden van Inverness. Eigendom van een Japans concern. Sinds een aantal jaren is besloten voorrang te geven aan nog hogere kwaliteit van de wereldwijde single malts en een nieuwe reeks geturfde uitvoeringen onder de naam Cu Bocan. De productie kan jaarlijks 5.000.000 liter spirit opleveren.

OVER DE BOTTELAAR
Murray McDavid
Gestart in 1994 door Mark Reynier, Simon Coughlin en Gordon Wright en sinds 2000 ook eigenaren van Bruichladdich, die in 2012 weer verkocht werd. Aceo ltd. kocht Murray McDavid in 2013 en een jaar erna, de thuisbasis op de site van de voormalige Coleburn distilleerderij in het hart van Speyside. Een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van een variëteit aan interessante vaten om de rijping tot perfectie te voltooien. Coleburn’s traditionele, Victoriaanse dunnage warehouses bevatten duizenden vaten met whisky van meer dan negentig verschillende distilleerderijen.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Neus: Aarbeienrabarber, bananen schuimsnoepjes, gedroogd fruit, Lychee
Smaak: Rood fruit, sinaasappel, nootig, Studentenhaver
Afdronk: Rozijnen, zachte zoeten kruiden.

Deze Strathdearn is de donkerste van de eerste batch van de Cask Craft Series. Een zeer volle whisky met tonen van rood fruit en studentenhaver

FAQ

Andere suggesties…