By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Nikka Yoichi 10 year old

169,00

Terug van weggeweest! De welbekende Yoichi 10 Year Old. De Yoichi-mouten worden beschreven als krachtig en sterk met verfijnde turftonen en rokerigheid door de traditionele distillatie op kolen. Zeewind uit de Ishikari baai geeft een zilte toets aan de whisky tijdens de rijping.

Erkend als de “vader van de Japanse whisky”, heeft Masataka Taketsuru, de oprichter van Nikka Whiskey, de geschiedenis van de Japanse whisky gevormd, met de liefdevolle steun van zijn Schotse vrouw Rita.
In 1934 ging hij naar het noorden van Japan en bouwde zijn eerste distilleerderij in Yoichi, Hokkaido, een plaats – hoewel onhandig gelegen – die hij altijd had beschouwd als de ideale plek voor hem om whisky te maken. De omgevingsomstandigheden van Yoichi waren in veel opzichten vergelijkbaar met die van Schotland met een koel klimaat, frisse lucht en een geschikte luchtvochtigheid. In 1936 werd de eerste door Masataka ontworpen en in Japan gemaakte pot geïnstalleerd en begon de distillatie. Uiteindelijk werd in 1940 de eerste whisky van Nikka gelanceerd. De merknaam van deze whisky was “NIKKA WHISKY“, een afkorting van “Nippon Kaju”, dit werd later de naam van het bedrijf zelf.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

kleur: Helder goud
Geur: Fris, kruidig, tonen van fruit geeft zachtheid in 1st instantie. De peat rook is mild en ontwikkeld zich. Wanneer iets ontwikkeling in het glas dan komen gebaksgeuren naar voren.
Smaak: Levendig en vooral zacht. De eerste indruk is fris en peperig, daarna zacht ,romige koek waarna de peat rook langzaam weg ebt.
Afdronk: lang en drogend, gebrand eiken.

FAQ

Andere suggesties…