By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

The Gauldrons Sherry Cask Finish Limited Edition Batch#2

74,99

Onafhankelijke whisky bottelaar Douglas Laing brengt alweer de tweede batch van een mooie Sherry Cask Finish van The Gauldrons op de markt. Deze gelimiteerde oplage bestaat uit een batch van 5.580 flessen waarvan Nederland er 420 van heeft weten te bemachtigen. De whisky is een huwelijk van single malt whisky’s uit Campbeltown.  Deze Limited Edition heeft een finish gehad op Spaanse Sherry-vaten en is gebotteld op een mooie 50% vol. The Gauldrons is een Campbeltown blended malt en de zesde toevoeging aan de serie Remarkable Regional Malts van Douglas Laing.

Baai van de stormen
The Gauldrons Letterlijk vertaald betekent The Gauldrons; ‘baai van de stormen’. In deze roemruchte donkere stormachtige baai begint de legende van King Robert the Bruce: Meerdere pogingen van Robert the Bruce om Schotland te bevrijden van de Engelsen waren op niets uitgelopen.

Spin
Na weer een nederlaag werd koning Robert verbannen naar Rathlin Island. Het zag er slecht voor hem uit. Kon hij het opbrengen om nog verder te strijden? In het dak van zijn grot zag Robert een klein spinnetje dat steeds tevergeefs probeerde om een web te maken.

Onafhankelijkheid van Schotland
De spin gaf niet op en na talloze pogingen slaagde de spin alsnog. Het doorzettingsvermogen van de spin inspireerde Robert the Bruce en leidde uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van Schotland. Deze oude legende komt terug op de verpakking van The Gauldrons door de afbeelding van de spin en het web.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Goud
Neus: Frisse zeelucht, zilt kruidig, rijk en vol.
Smaak: Maritiem en ziltig met het typische Campbeltown karakter met daarbij een explosie van rijk, donker fruit en kruiden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “The Gauldrons Sherry Cask Finish Limited Edition Batch#2” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ

Andere suggesties…