By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

The Macallan A Night on Earth icw Erica Dorn

299,00

De Macallan “Een Nacht op Aarde. (Maximaal 1 fles per klant).

Een single malt in beperkte oplage die een verhaal vertelt over het nieuwe jaar in Schotland en de vreugde weerspiegelt van het vieren van speciale gelegenheden met dierbaren.”A Night on Earth In Scotland vertelt het verhaal van de wereldberoemde Hogmanay-festiviteiten in Schotland die jaarlijks op 31 december worden gevierd. Deze seizoens-release is een samenwerking met de veelgeprezen Japans-Franse illustrator Erica Dorn, wiens kunstwerken te zien waren in de films van regisseur Wes Anderson. De single malt wordt gepresenteerd in een unieke verpakking om een speciale unboxing-ervaring te bieden en Dorn’s speelse abstracte illustraties zijn geïnspireerd op de historische vuurrituelen die dominant zijn in nieuwjaarsvieringen over de hele wereld.

HOGMANAY-TRADITIE
Hogmanay, uitgesproken als “hog·muh·nei”, is het beroemde oudejaarsfeest in Schotland. De op maat gemaakte ontwerpen van Erica Dorn onthullen enkele van de kenmerkende gewoonten van het Schotse Hogmanay, waaronder de handeling van ‘first footing’ wanneer het geluk brengt voor een donkerharige bezoeker om de eerste persoon te zijn die na klokslag middernacht de drempel van uw huis overschrijdt .

Volgens de traditie zal de ‘first footer’ drie dingen dragen: zandkoek, whisky en kolen voor het vuur. Elk geschenk is ontworpen om de rest van het jaar comfort en geluk in huis te brengen. Zandkoek is ook een prominente smaak in de whisky.

FEESTELIJKE SMAKEN
A Night on Earth In Scotland is gemaakt van een selectie van de uitzonderlijke Amerikaanse en Europese eiken sherry gekruide vaten van The Macallan, samen met Amerikaanse ex-bourbonvaten om het rijke, zoete zandkoekachtige karakter te leveren. Een whisky die verwijst naar de rijke Schotse delicatesse die traditioneel wordt geschonken en gegeten in Hogmanay, onderbroken door feestelijke tonen van gedroogde sinaasappel en kruiden.

Een perfecte combinatie: drink hem puur met een zandkoek erbij.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Warme gloeiend hout sintel
Neus: Vanille, buttery, gebakken appel, vers gebakkenkoekjes, gedroogde pruim en amandel marsepeijn
Smaak: Milde zoetheid van koekjes een fruitige glacé, rijke complexe smaak, vanillezoetheid, met licht gebrande suiker, gedroogde sinaasappels, vijgen en kaneel
Afdronk: Medium lange afdronk met zoete butterscotch en versgebakken koekjes

FAQ

Andere suggesties…