By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Ardbeg 25 Islay Single Malt

1.250,00

Dit bijzondere distilaat voor deze 25y oude Ardbeg, werd voor het eerst gedistilleerd in een tijd dat er amper een redelijk volume werd geproduceerd werd. Er werd gebotteld uit zeldzame vaten die in de jaren negentig werden gevuld. Na twee overnames door grotere bedrijven en een enorme omzetdaling, werd de distilleerderij in 1991 gedwongen te sluiten. Pas zes jaar later werd Ardbeg heropend en konden ze weer op volle kracht whisky produceren. De distilleerderij bloeide pas sindsdien, won tweemaal de onderscheiding World Whisky of the Year.

De Ardbeg 25 Years Old wordt geleverd in zeer bijzonder verpakking een geweermetalen fles, verpakt in een metalen doos die volgens de distilleerderij “een moderne kijk op het klassieke Ardbeg-knopenwerk heeft en symbolisch is voor de ongetemde complexiteit van deze buitengewone whisky

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Neus: Een explosie van gerookte room, pepermunt en toffee, direct herkenbaar ARDBEG signatuur als geuren van venkel en dennenhars. Kampvuur rook vermengt plantaardige aroma’s als banaan, tropisch fruit en kaarsvet.
Smaak: Een krachtig maar levendige gepeperde aanzet die leidt naar een uitbarsting van zoete citroensnoepjes, gekarameliseerde appel, peer en sinaasappel, een vleugje carbolzeep en teer en wederom romige toffee, anijs en chili.
Finish: Een enorm lange, zachte afdronk, die maar niet stopt ;-). vol room, karamel en aangename peaty tonen.

FAQ

Andere suggesties…