By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Compass Box Peat Monster Cask Strenght Limited Edition

129,00

Oorsprongsverhaal Compass Box The Peat Monster Cask Strength
The Peat Monster mag dan wel van Schotse afkomst zijn, dit is toch echt een whisky die eigenlijk in de VS is geboren. Om zijn 20ste verjaardag te vieren, en om Amerika’s invloed op Schotse whisky te vieren, heeft Compass Box The Peat Monster teruggebracht naar waar het allemaal begon. Zij maakten oorspronkelijk een turfachtige whisky genaamd Monster voor de familie Goldstein in Park Avenue Liquor Shop in New York City, in 2003.

Deze whisky bleek zo populair dat ze een nieuwe batch maakten, het omdoopten tot The Peat Monster en het bij het kernassortiment voegden. The Peat Monster heeft – zoals de meeste Schotse whisky’s – zijn rijpingsvaten te danken aan de Amerikaanse whisky-industrie en haar praktijk om vaten slechts eenmaal te gebruiken. Om de kunst van het Amerikaanse kuipen nog meer te benadrukken, is een deel van de whisky voor deze speciale Limited Edition in seasoned Amerikaanse eikenhouten vaten, die voor C.B. in Missouri zijn gemaakt. U zult een verhoogde aanwezigheid opmerken van van vanille en kaneel in vergelijking met The Peat Monster die u wellicht kent.

Tot slot, whiskyliefhebbers van de andere kant van The Pond hebben de neiging om hogere ‘proof’ likeuren te prefereren, dus bieden Compass Box deze expressie van complexe turfheid aan op vatsterkte. Ze zijn ervan overtuigd dat fans van de releases in andere delen van de wereld ook tevreden zullen zijn! Waar u ook geniet van uw whisky, pak een glas Compass Box The Peat Monster Cask Strength en proost samen met ons op twee decennia van The Peat Monster en de nauwe banden tussen Schotland en Amerika.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: kopergoud
Geur: roetige barbecue rook, groene appel en krachtig aromatische Citrusoliën, allemaal ondersteund door verwarmende kaneel. De toegevoegde ABV verhoogt de expressiviteit.
Smaak: Teerachtig, gerookte amandel, met de seasoned virgin oak levert toegevoegde rijkdom en vanilletonen. Zeewier, cayennepeper, saline.

Samenstelling bestaat uit:

receptuur limited edition peat monster compass box

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Compass Box Peat Monster Cask Strenght Limited Edition” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ