By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Glen Scotia 11y Lightly Peated White Port Finish 54,7%

89,99

In mei wordt het Campbeltown Malt Festival gehouden. Speciaal daarvoor heeft Glen Scotia een Limited Editie whisky gebotteld. Het is een licht geturfde, 11 jaar oude whisky met een White Port Cask Finish. Zeg je Campbeltown, dan zeg je whisky. Loop je door de straten van het stadje, dan zie je op vrijwel iedere straathoek wel iets wat aan het rijke whiskyverleden van deze historische havenstad aan de westkust van Schotland doet denken. Het is niet voor iedere whisky liefhebber weggelegd om zelf naar de Glen Scotia distilleerderij te reizen om deze botteling ter plaatse te kopen. Maar gelukkig is deze Limited Edition wél in Nederland te krijgen. Deze heerlijke 11 jaar oude single malt neemt je met ieder glas mee naar de speciale sfeer van dit jaarlijkse whisky feest. Er zijn 1200 voor de Nederlandse markt gereserveerd.

De whisky is ruim 11 jaar geleden gedistilleerd in de knusse distilleerderij. Het licht geturfde levenswater heeft twaalf maanden gefinisht op witte port vaten. De whisky is op vatsterkte van 54,7% in de fles gedaan. De whisky is non-chill filtered en is niet bijgekleurd.

Proefnotities: Na een finish van 12 maanden in witte portvaten, zit deze 11 jaar oude lightly peated single malt boordevol gekruide smaken van boomgaardfruit, verweven met lichte turf en het typische ziltige Campbeltown karakter.

 

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Amber
Neus: Rijke invloeden van boomgaardfruit, frisse “zee” peat.
Smaak: boordevol gekruide smaken van boomgaardfruit, verweven met lichte turf en het typische ziltige Campbeltown karakter.
Afdronk: Lang, krachtig, rijk, lichte zoete peat blijft op de tong hangen.

Een limited Edition speciaal gebotteld voor het Campbeltown Malt Festival 2023

.

FAQ