By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Kilchoman 16y Limited Edition

239,99

Net op tijd voor de koude winter is er nu iets heel bijzonders gearriveerd: de Kilchoman 16 Years Old! Een trots moment voor iedereen van de Kilchoman distilleerderij, ze brengen namelijk hun oudste wereldwijde botteling tot nu toe uit. De afgelopen jaren hebben Anthony en Robin deze vaten, gevuld in de vroege dagen van de distillery, nauwlettend in de gaten gehouden. Zij hebben gewacht op het juiste moment om ze samen te vatten en de grootse 16 YO te bottelen. Uiteindelijk hebben zij in hun wijsheid besloten deze whisky te creëren uit 21 speciaal geselecteerde vaten, en dit zijn voornamelijk ex-bourbon barrels geweest. Ook proeft u duidelijk de invloeden van ex-Oloroso sherry vaten, waarmee er een perfect gebalanceerde whisky is gemaakt door de heren.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Geur: Levendig met exotisch fruit en tonen van mango en banaan, aangevuld met romige fudge, kaneel en een subtiele hint van geroosterde kastanjes.
Smaak: Rijk en fruitig, met tonen van aardbeien, peer, perzik en bloemenhoning. Subtiel in balans gebracht door tonen van chocolade, kruidig eiken en een subtiel laagje zoete rook.
Afdronk: Complex en soepel, met een vleugje rook.

 

FAQ