By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Whisky Dudes Staoisha 2014 – 2020 6 Jaar

72,50

De zwaar geturfde Staoisha 2014 6 Years from the Whiskydudes werd gedistilleerd bij Bunnahabhain. Ondanks dat deze micro release uit slechts 96 flessen bestaat, rijpte hij volledig in een sherry butt. Wat is er met de rest van het vat gebeurd? Het is herschikt in twee first-fill Oloroso-octaven, twee first-fill Oloroso quarter-vaten en refill quarter cask dat eerder is gebruikt voor een Girvan die eerder dit jaar werd uitgebracht. Het zal interessant zijn om deze Staoisha 2014 6 Years te vergelijken met alle volgende, verbeterde releases.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Kleur: Goud
Neus: Opent zich bij een snelle trek van gebruikte lucifers, snel gevolgd door verkoold vlees, zoethout en een vleugje rubber. Zoetheid van zowel aardbeien als frambozen, evenals vanillepudding en een vleugje ananas. Tot slot nog wat walnoten en geroosterde pecannoten.
Smaak: De zwavel (gebruikte lucifers) maakt hier een toegift, maar het werkt met de turf en sherry. Vleeswaren, zeewier en veel teer en diesel, maar ook subtiele vanilletonen en gestoofde appels.

FAQ