By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Highland Park 15 y Viking Heart 44%

89,99

Voor de 15 Year Old Viking Heart selecteerde Gordon Motion, Master-whiskymaker, vooral sherryvaten van Europees eikenhout die warme, kruidige noten geven. De sherryvaten van Amerikaans eikenhout zorgen voor een balans met wat zoete vanille. Gordon voegde er maar een paar refill vaten aan toe om de smaken van deze whisky te verzachten en glad te strijken. Hij bottelde de spirit op 44% ABV om de levendige fruitigheid en de kenmerkende heideachtige turfrook van de whisky sterk te laten spreken.

Maar waarom in keramiek? Als we zo’n twee eeuwen terug in de tijd gaan, dan liggen er geen houten vaten in de pakhuizen van Highland Park. Whisky bewaarde men keramiek. En geïnspireerd door die historie, is de opdracht verstrekt  aan Wade Ceramics of ze met Highland park wilde samenwerken voor 15 Year Old Viking Heart. Om samen een moderne ode aan dat oude aardewerk te brengen. Wade Ceramics vestigde zich in 1810 in Stoke-on-Trent, het bakermat van de traditionele keramiek. Net als Highland Park zetten ze zich in voor het milieu door zo veel mogelijk te kiezen voor duurzame productieprocessen en lokaal gewonnen grondstoffen. De loodvrije keramische fles voor deze whisky is van binnen en van buiten geglazuurd en voorzien van het kenmerkende leeuwen-en-slangenpatroon dat je kent van de Highland Park glazen flessen. Maar wie goed kijkt, ontdekt op de achterkant ook het hartmotief dat de inspiratie vormde voor de naam van deze whisky.

Deze bekroonde single malt whisky wordt al sinds 1798 in onze Highland Park distilleerderij in Kirkwall op Orkney gedistilleerd. Geduld, ervaring en respect voor traditie definiëren onze whisky, maar Orkney maakt hem bijzonder. Hier op het eiland gebeurt iets magisch. En het resultaat is de wilde harmonie van smaken die je proeft in deze whisky.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Licht goudkleurig, helder en licht
Neus: rijke en kruidige aroma’s van crème brûlée, heidehoning en verkruimelde kaneel, opgevolgd door intens fruitige noten van verse ananas met een vleugje zonovergoten citroenschil. Citrus- en vanilletonen blijven hangen in de aromatische golven van turfrook.
Smaak: Geroosterde kaneelbast, milde turfrook, warme vanillecake, zonovergoten citroenschil, verse ananas en heidehoning

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Highland Park 15 y Viking Heart 44%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ