By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Whisky Dudes 3rd release Strathmill 2011 – 2022, 11 Jaar

79,99

In het hart van “Malt Whisky Country” en na de whisky-boom van de late achttienhonderd, werd een oude korenmolen omgebouwd tot een distilleerderij: Strathmill werd geboren. Bekend om zijn klassieke en pittige karakter. Vrijwel de hele productie komt terecht in bekende blends, maar zo nu en dan vindt een uitzonderlijk vat zijn weg naar de markt – en in de handen van liefhebbers. Dit is een van die vaten. 11 jaar oud, met een laatste rijping van 12 maanden in een fris ex – Amontillado quarter cask waardoor het een zeer rijk en levendig mondgevoel heeft

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Goud
Neus: Verwacht veel appels, sinaasappels en peren, in zekere zin bijna Armagnac-y. moutig. Het kwartvat van Amontillado straalt door en is van grote invloed geweest op deze prachtige expressie. Walnoten. Een tikkeltje gekarameliseerde bruine suiker, romige chocolade en hints van tabaksbladeren, misschien zelfs Cubaanse sigaren?
Smaak: Verwacht veel appels, sinaasappels en peren, in zekere zin bijna Armagnac-y. moutig. Het kwartvat van Amontillado straalt door en is van grote invloed geweest op deze prachtige expressie. Walnoten. Een tikkeltje gekarameliseerde bruine suiker, romige chocolade en hints van tabaksbladeren, misschien zelfs Cubaanse sigaren?

FAQ