By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Jack Daniel’s Bonded Tennessee 50%

42,99

Jack Daniel’s Bonded Whiskey is volgens klassieke recept gemaakt namelijk met 80% mais, 12% gemoute gerst en 8% rogge. De vaten zijn zorgvuldig met de hand geselecteerd, om de bijzondere kenmerken zoals de diepe kleur, smaak en aroma’s volledig tot hun recht komen. Deze Jack Daniel’s Bonded is een donkerder, rijker en meer ‘oaky’ karakter in vergelijking met de Old No.7. Deze Tennessee Whiskey is een ‘100 proof’ met rijke tonen van karamel, eik en kruiden, die plaats maken voor een aangename en vooral rijke afdronk.

Bottled-In-Bond

De ‘Bottled-In-Bond act’ dateert uit 1897 en bepaalt dat een bottled-in-bond whiskey gedistilleerd moet worden door één distilleerder, gedurende één seizoen, om vervolgens minstens vier jaar te rijpen in een door de overheid erkend pakhuis. Als hieraan voldaan is, dan wordt de whiskey gebotteld met de ‘100 proof’-classificatie. Jack Daniel’s voldoet aan al deze eisen, waarbij zowel de Jack Daniel’s Bonded als de Triple Mash ‘100 proof’  Bottled-in-Bond zijn met een alcoholpercentage van 50%.

“De Jack Daniel’s distilleerderij maakt al generaties lang uitzonderlijke Amerikaanse Whiskey van hoge kwaliteit, startend vanaf 1866 door Jack Daniel zelf”, aldus Chris Fletcher Jack Daniel’s Master Distiller. “Jack Daniel’s Bonded en Triple Mash zijn een knipoog naar onze geschiedenis met een vleugje innovatie en vakmanschap. Deze whiskeys zijn vernieuwend voor zowel de kenners van het label, als nieuwe drinkers, om alles te ontdekken wat Jack Daniel’s te bieden heeft.”

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Donker bruin
Neus: Tonen van rijk gebrande bruine suiker, houtskool, karamel en rijk eiken
Smaak: gelaagde tonen van karamel, eik en kruiden, die plaats maken voor een aangename afdronk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jack Daniel’s Bonded Tennessee 50%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ