By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Bus Single Cask Topslijter Edition

67,50

Exclusieve botteling van Bus whisky voor Topslijter. Zachte en rijke whisky gelagerd op ex-bourbon vaten.

“Bus Whisky” is genoemd naar de waterbron van de distilleerderij. De Peelrandbreuk vormt al duizenden jaren een natuurlijke formatie van wijstwaterbronnen in het Oosten van Brabant.  Zoals de bron in Handel, die jaarlijks vele pelgrims en gelovigen trekt. En de Willibrordusput in Oss, die naar verluidt door de heilige Willibrord werd gezegend. Wijstwaterbronnen dragen een rijke geschiedenis met zich mee. In het buurtschap Bus in Nistelrode ligt de waterbron van de whiskystokerij op het erf van de boerderij waar eigenaren Dennis Hurkmans & Ezra Leeger wonen en waar ook de brouwgerst voor Bus Whisky geteelt wordt.

Bus Whisky won naast een gouden duurzaamheidsmedaille in Hongkong in 2021 ook medailles bij de London Spirits Competition in London (2x zilver) en de USA Spirits Ratings in San Francisco (brons) en de China Wine & Spirit Competition (goud) en de Asian Wine & Spirit competition (goed).

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Goudgeel.
Geur: Warme aroma’s van graan, mout, hooi en karamel
Smaak: Tonen van karamel, vanille, jonge eik en zoethout; zoete sinaasappel en gedroogde fruitsmaken ontwikkelen zich langzaam samen met delicate drop, zoete vijgen en chocolade

FAQ