By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Compass Box Delos The Extinct Blends Limited edition #2

319,00

Volgens Compass Box John Glaser en Master Distiller James Saxon, een nieuwe kijk op Asyla – onze eigen Extinct Blend.
De serie  Extinct Blends Quartet haalt inspiratie uit verdwenen karakters en smaken en herwaardeert vier heel verschillende uitdrukkingen van blended Scotch, met behulp van enkele van onze kostbaarste voorraden whisky.

Asyla, voor het eerst gecreëerd in 2001, was de etherisch keystone van ons kernassortiment tot zijn “retirement” in 2018. Met Delos hebben we ons gericht op het vastleggen van Asyla’s levendigheid en rustgevende zoetheid, waarbij we ons wenden tot oudere vaten in onze voorraad.Bezaaid met mozaïeken en verwoeste oude tempels, belichaamt het eiland Delos het ideaal van een mooi, klassiek heiligdom. Het is de perfecte naam voor een whisky die Asyla opnieuw verbeeldt met antieke, ijle componenten. Malt whisky’s van de distilleerderijen Glen Elgin, Imperial en Miltonduff – allemaal van Amerikaanse eikenhouten vaten – brengen verleidelijke tonen van exotisch fruit en vanille, terwijl weelderige en geurige graanwhisky het delicate mondgevoel weergeven wat  Asyla’s kenmerk was.

5520 flessen wereld wijd

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Een zoete sappige stijl whisky, waarbij geuren zich continue veranderen in de neus: rijpe peer, ananas, sinaasappelolie en vanillecrème. Een mengelmoes van fruittaartjes en witte chocolade smeert zich over je gehemelte. De whisky’s die zijn gebruikt zijn perfect samengesteld. en de smaak bouwt zich op als guave, heidehoning en chai-kruiden.

 

FAQ