By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Compass Box Ultramarine The Extinct Blends Limited edition #1

399,00

Flessen Schotse whisky zijn een soort tijdcapsules. zij  verbergen historische  whisky’s in zich. Nog meer dan single malts, kunnen blendwhisky’s de productiemethoden en filosofieën weerspiegelen die in bepaalde tijdperken in Schotland heersten. Scotch evolueert voortdurend en blends voegen deze trends en aanpassingen samen.

Modes veranderen en formules volgen. Blended whisky’s uit de jaren ’70, ’80 en ’90 zijn heel anders dan de huidige versies, zelfs als de merknaam hetzelfde blijft. Het Extinct Blends Quartet herontdekt vier van onze favoriete blended Scotches van weleer, met behulp van enkele van onze zeldzaamste en meest eigenzinnige whisky-voorraden.

Ultramarine is geïnspireerd op de antieke tonen van sherry en pijptabak van een luxe blended Scotch, voor het eerst uitgebracht eind jaren tachtig.

De eerste release in het Extinct Blends Quartet is krachtig van smaak en heeft een indrukwekkende textuur. Het is gebaseerd op rijpe malts van de distilleerderijen Caol Ila en Glendullan; gerijpte grains van de distilleerderijen Cameronbridge en Girvan.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Toffee, antiek gepolijst eikenhout en complexe turf zijn primaire aroma’s, met een smaak van geroosterde pecannoten, rozijnen en rook.

FAQ

Andere suggesties…