By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Glen Scotia 2010 Vintage Release Heavy Charred Finish 56,8%

69,00

Wij zijn verheugd u te mogen mededelen dat de importeur in samenwerking met Glen Scotia Campbeltown Single Malt Whisky een unieke en eigen limited batch release voor de Nederlands markt heeft mogen ontwikkelen. De afgelopen jaren heeft Glen Scotia flink aan de whiskyweg getimmerd. Mede vanwege dit succes is de wens om een eigen batch te creëren eindelijk uitgekomen.

Limited Batch Release
De batch bestaat uit maar liefst 8 whiskyvaten welke op een cask strength van 56,8% is gebotteld. De licht geturfde whisky heeft gerijpt op een combinatie van 1st fill en refill bourbon vaten alvorens het een finish heeft ondergaan van 9-12 maanden op 1st fill heavy char american oak. In maart 2021 heeft de whisky op het moment van bottelen een leeftijd bereikt van 11 jaar. In totaal zijn er heel toepasselijk 1918 flessen gebotteld, want dit is het oprichtingsjaar van de importeur De Monnik Dranken.

Campbeltown Cross
Het verpakkingsdesign is voorzien de Campbeltown Cross. Het iconische Campbeltown Cross is een gebeeldhouwd stenen kruis dat trots in het centrum van de stad staat en de geboorte van de historische stad markeert. De kop van het kruis en de gravures dateren vermoedelijk uit het einde van de jaren 1300 en het beeldt een aantal Keltische gravures af, waaronder de zeemeermin die naar verluidt nog in 1811 in de wateren bij Campbeltown is gezien. Oorspronkelijk opgericht in een kerk buiten Machrihanish. Er wordt aangenomen dat het kruis in het begin van de 17e eeuw naar Campbeltown is verplaatst toen Campbeltown een burgh werd. Het kruis diende als het marktkruis van de stad, wat historisch het recht gaf om op die locatie een reguliere markt te houden.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Kleur: Goudbruin
Neus: Maritiem, smeulende turf, gebakken appel en kruidnagel.
Smaak: Citrus, vanillesiroop en gerst.
Afdronk: Lang en droog met zoete turf en zwarte peper.

De whisky is Non-Chill Filtered en heeft de natuurlijke kleur. Cask strenght afgevuld

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Glen Scotia 2010 Vintage Release Heavy Charred Finish 56,8%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FAQ