By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

GlenAllachie 10y Cask Strenth Batch 11

79,99

The GlenAllachie Cask Strength

De GlenAllachie Cask Strength serie is een meermaals bekroonde ‘small batch’ reeks van 10-jaar oude Speyside single malt whisky’s gebotteld op natuurlijke vatsterkte. Op deze manier wordt er gezorgd voor een maximale smaakafgifte. De wereldberoemde master distiller Billy Walker verfijnt elke batch zorgvuldig en streeft er telkens naar om de laatste versie te overtreffen.

GLENALLACHIE 10YO Cask Strength Batch #11 59,4%
Deze 11e batch van de 10-jaar oude Cask Strength serie is een bewijs dat Billy Walker zichzelf weer heeft weten te overtreffen. De whisky is verheven door rijping in vaten van Pedro Ximénez, Oloroso, rode wijn en nieuw eikenhout. Met een diepe kastanjebruine tint, levendige aroma’s en een lichtpittig mondgevoel worden de zintuigen flink in het zonnetje gezet. Gebotteld op een vatsterkte van 59,4%, met natuurlijk kleurbehoud en zonder koude filtratie gefilterd. Gegarandeerd een optimale drinkervaring.

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Donker goudbruin.
Neus: Rijke aroma’s van mokka, heidehoning en kaneelpannenkoekjes gevolgd door gekarameliseerde bruine suiker, peren en gember.
Smaak: Fruitig en lichtpittig met rijpe pruimen, hazelnoten, gember en rode bessen.
Afdronk: Lange warme afdronk met pure chocolade, geroosterde honingraat en melasse.

FAQ