By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

James Eadie Cask Finish Mannochmore 2009 11 Jaar 55.1%

95,00

Mannochmore is een vrij grote distilleerderij van Diageo in de Speyside regio. Gestart in 1971, maximale productiecapaciteit: 6.000.000 liter pure alcohol per jaar. In de buurt staat ook nog de eerder gebouwde Glenlossie distilleerderij van Diageo. Ze lijken veel op elkaar. Er is van beiden geen wereldwijde malt op de markt.

Mannochmore is een whisky die onmisbaar is voor de blends van Diageo. Onder andere Haig en Johnny Walker.

Onafhankelijke bottelingen zijn zeer schaars en deze uitvoering is bijzonder vanwege zijn rijping in een bourbon vat met daarna een finish van 10 maanden in een 1st fill Pedro Ximinez sherry hogshead. Er zijn in totaal 299 flessen uit dit vat gekomen en daarvan zeer weinig in Nederland.

Het is een zeer smaakvolle en niet alledaagse botteling van een vrij onbekende distilleerderij in het hart van de Schotse
whiskyproductie

Op vooraad

Op vooraad

Beschrijving

Kleur: Donker amber
Neus: Frisse PX sherry hints, Aardbeienjam, marsepein, frambozen, bittere chocolade en een kruidnageltje. Een drupje water maakt hem iets ronder en romiger.
Smaak: Een enorme dosis van vers fruit. Peren, appels, aardbeien, nectarines en kersen, omgeven in room. Hints van caramel. Water geeft nog meer smaak van sappige aardbeien, frambozen en aangenaam kruidig en drogend..Tipjes van zoete drop

FAQ